Oprør i robotbranchen

Frihed til at automatisere

Blue Workforce vil lave et oprør mod den alt for langsommelige projektorienterede automationskultur, der som brug og smid væk engangsservice fordyrer løsningen til kunden. Sagt med andre ord; Blue Workforces tilbyder en platformsbaseret robotautomationsløsning, som standardløsninger, der som byggeblokke herefter kan konfigureres efter kundens ønske.”   

”RAGNAR Robot automations system skal ses som en pakkeløsning, hvori ikke kun robotten er indbefattet, men også ramme, vision, belt tracking/control, griberfunktion og Blue REALITY Operator Interface

De fleste robotløsninger til pakning og ilægning er i dag så dyre, tidskrævende og svært tilgængelige at indføre, at det ikke er en reel mulighed for små og mellemstore virksomheder at gennemføre en fornuftig robotautomationsløsning uden, at det koster millioner af kroner. Hvorledes vi løser den gotiske knude har Blue Workforce et godt bud på.

Fødevareproduktionsvirksomhederne mærker dagligt det øgede pres for at kunne tilbyde en langt større produkt- og mængde varians i kampen om kundernes gunst. Dette kræver uden diskussion en mere fleksibel og effektiv produktion. Men udover den i forvejen dyre og langsommelige automationsløsning der kan vælges, er den omstillingsproces, der behøves til den enkelt ilægnings- og håndteringsopgave et langvarigt projekt med en del proces programmering og omstillinger i produktionsudstyret. Omkostninger, der begrænser især små og mellemstore virksomheder idet gevinsten ædes op af omkostninger for en virksomhed, som i forvejen er presset økonomisk.

Blue Workforce har lyttet til kunderne og ønsker at demokratisere robotbranchen og lave rentable automationsløsninger, der leveres som en pakkeløsning, men som stadig er kundetilpasset. Hvis man spørger Preben Hjørnet, der med over 20 år i robotbranchen og nu CEO og grundlægger af robotvirksomheden Blue Workforce, siger han ”vi vil lave et oprør mod den alt for langsommelige projektorienterede automationskultur, der som brug og smid væk engangsservice fordyrer løsningen til kunden”, og han fortsætter ”sagt med andre ord; Blue Workforces vision har været at opbygge en platformsbaseret robotautomationsløsning, der tilbyder standardløsninger, der som byggeblokke herefter kan konfigureres efter kundens ønske.”

Udviklingen af den 4-armede parallel robot RAGNAR er omdrejningspunktet for Blue Workforce. Og den ene ud af hele 5 verdensnyheder, som udstilles på FoodTech messen i Herning d. 13.-15. november.

RAGNAR Robot Mark 1 fås nu i foreløbig 2 udgaver beregnet til forskellige industrielle formål; En ”Standard” støv resistent, og en ”Wash-Down”, der som navnet antyder er nedvaskbar. Begge versioner kan justeres i mange parametre og kan derfor tilpasses til enhver situation.

”RAGNAR Robot automations system skal ses som en pakkeløsning, hvori ikke kun robotten er indbefattet, men også ramme, vision, belt tracking/control, griberfunktion og Blue REALITY Operator Interface er medtaget” siger Preben Hjørnet og fortsætter ”Det intensivt udviklingsarbejde med at skabe et kvalitetsprodukt, der også er rentabelt, har medvirket til, at Robotsystemet i dag er flytbart og kan rokeres rundt mellem forskellige produktionsområder. På den måde kan én robot bruges til mange forskellige opgaver, og der skal derfor ikke flere større investeringer til, hvis produktionen flyttes eller omlægges. Ydermere,” siger Preben Hjørnet, ”kan systemets ramme åbnes, så den kan retrofittes direkte ind over eksisterende produktionslinje. Altså nærmest som ’plug and play’. Rammerne omkring robotten er parametriske, og optager ikke mere plads end en medarbejder på produktionslinjen.”

RAGNAR Robot systemets byggeblokke kan også indeholde verdensnyhederne ”Bonegrip”. En mekanisk pose/kasse griber, som kunden selv kan tilrette til forskellige produkttyper med ganske få tilkøb. HUGIN Watch, et Low Cost 3D vision kamera til overvågning og sikring af kritiske passager i produktionen. Blue REALITY Digital Twin simuleringsværktøj, der hjælper kunden med at verificere det valgte layout og dermed sikre at, hvad du ser, er hvad du får. Stakke Grip, et unikt nyt griberkoncept, der kan tage flere produkter i én uafbrudt serie af gribninger og dermed en øget kapacitet på systemet på op imod 300%. Alle disse nyheder samt meget andet kan opleves live eller kan prøves på FoodTech messen i Herning, hvor Blue Workforce vil være at finde på stand L9070.